(Familie)opstellingen

Het nieuwe opstellen

Waar we vandaan komen heeft een belangrijke invloed op ons gedrag, functioneren, gezondheid en de keuzes die we bewust en onbewust maken in ons werk en privéleven. We nemen patronen mee uit onze familiesystemen die ons in het dagelijks leven kunnen helpen, maar ons ook (onbewust) kunnen belemmeren.

Bijvoorbeeld problemen waarvan je de oplossing maar niet lijkt te kunnen vinden, kunnen hun oorsprong in jouw familiebanden en geschiedenis hebben. In dit geval zou een (familie)opstelling je kunnen helpen om tot de kern van het probleem door te dringen en het in beweging zetten van het doorbreken van (onbewuste) patronen om het probleem op te lossen.

Belangrijk om te weten bij opstellingen is dat je bij een (familie)opstelling (leden van) jouw familie opstelt zonder dat de werkelijke familieleden aanwezig zijn. De duur van een individuele sessie is wisselend, maar je kunt rekening houden met ca. 1,5 uur in totaal (voorgesprek en opstelling) en de kosten zijn € 95,- per opstelling. (Soms worden deze kosten deels vergoed door de zorgverzekeraar.) De opleiding hiervoor heb ik gevolgd bij Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema.

Positieve beweging

Wil je zelf ervaren wat zo’n opstelling voor jou kan betekenen en welke positieve beweging het voor jou teweeg kan brengen? Neem dan contact met mij op.

Stuur een e-mail

Ervaringen

Hieronder beschrijft een cliënte haar ervaring tijdens mijn sessies.

Eerst was ik wat sceptisch, wist niet wat ik kon verwachten. Ik vond het ook spannend. Ik legde de regie volledig in handen van Sandra, waarmee ik me kwetsbaar opstelde. Ik maakte blaadjes met dingen en/of personen die een invloed hebben op mijn leven.

Daarna ging ik op de blaadjes staan en ging ik te rade wat ik allemaal voelde. Voelen wat je voelt en daarbij niet denken, is moeilijk. En ook best pittig, want er gebeurt veel. Sandra begeleidde mij hier erg goed in, op een prettige manier die mij het gevoel gaf dat alles mocht en er niks verkeerd was. Op elke positie voelde ik iets anders. Andere spanningen op verschillende plekken in mijn lijf, maar ook qua emoties. Er kwam veel los.

Aan het eind van de sessies had ik steeds een erg goed en fijn gevoel, alsof er dingen waren verwerkt en ik die had losgelaten. En bij de tweede sessie voelde ik zelfs een vrijheid in mijn hoofd en lichaam die ik heel lang niet had gevoeld. Ik ben erg verrast door de werking van opstellingen en vind het bijzonder en interessant wat het met me doet. Het heeft mij al veel geholpen bij het verhelpen van zowel mentale als fysieke problemen.”

Samen aan de slag om de balans in je leven terug te vinden.

Maak een afspraak